„Vro art centar“ u Vroclavu u Poljskoj

Otvorio je poziv za 18. Bijenale medijske umetnosti „Vro 2019: Ljudski aspekt“

Program je otvoren ta razne forme ekspresije i komunikacije koji primenjuju umetnički potencijal novih medija, a koji su završeni posle 1. januara, 2017.

Rok za prijavu: 15. Novembar, 2018.

Održavanje „Vro 2019“ WRO Media Art Biennale : 15.-19. maj, 2019.

 

„VRO 2019: Ljudski aspekt“

Strukture kapaciteta koje kontinuirano rastu, okruženja veštačke inteligencije, moći i znanja koje pokreću sopstvene pokretne veze u ogromnim mrežama, prirodnim i veštačkim životima i neljudske kognitivne perspektive koji lociraju ljudski aspekt u novijim kontekstima. Koliko je ljudski aspekt podložan tehnologiji? U kojoj meri i od čega je ljudski aspekt autonoman, nepredvidiv, nesavršen, kreativan?

 

O „Vro 2019“ Bienalu:

Bienale “VRO Media Art” je glavni forum medijske umetnosti u Poljskoj i jedan od vodećih međunarodnih događaja u savremenoj umetnosti u Evropi. Od svog osnivanja 1989. godine, “VRO” predstavlja umetničke forme kreirane novim medijima za umetničko izražavanje i komunikaciju, istražujući aktuelne kreativne teritorije i formiranje kritičke perspektive nastalih pitanja u kulturi, umetnosti, društvu, tehnologiji i humanističkim društvima.

 

 “Bienale-VRO 2017”:

Nacrt sistema, sa radovima preko 120 umetnika, održano je na 17 različitih lokacija širom Vroclava: muzeji, galerije, robne kuće, istorijski prostori – napušteni i obnovljeni – i različiti javni prostori. U glavnom programu na “Bienalu VRO-a 2017” pratile su se dve velike izložbe u Varšavi, i intenzivni “VRO na Turneji programa” . Na izložbama, koncertima, nastupima, video projekcijama i konferencijama prisustvovalo je preko 100.000 posetilaca.

Pozivnicu u originalu možete pronaći na internet sajtu “Vro art centra”

http://wrocenter.pl/pl/wro2019/

 

Prijavni formular: http://opencall.wrocenter.pl/pl/wro-2019-entry-form/

e-flux #wrobiennale #callforworks #opencall #humanaspect

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone