Са путујућом мултимедијалном и мултикултуралном изложбом „Сликом за-једно“ четири Завода за културу војдођанских Словака, Хравата, Русина и Румуна прослављају деценију постојања и рада, као и Завод за културу војвођанских Мађара који постоји 12 година.

Ова изложба у Новом Саду, у просторијама познатог „Еђшег замка“ биће отворена 22. октобра 2018. године.

(Фотографија: Суботица.инфо)

Премијерно, у Савременој галерији  у Суботици ову изложбу 28.9.2018. године отворила је покрајинска секретарица за културу, јавно информирање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић која је потврдила да међусобно уважавање и сарадња током ових 10 година, као и очување националног идентитета је мисија и задатак сваког од Завода, што се кроз изложбу „Сликом за-једно“ и види.

Кустос изложбне Нела Тонковић за ову изложбу каже како су се Заводи представили са савременом уметношћу што је  искорак из досадашње праксе.

На изложби участвују шест уметника различиток узраста и каријере (од тих што само почињу свој уметнички пут, до оних, већ афирмисаних) који су се претставили различитим радовима насталим  у комбинираној техници, фотографије, литографије, лутке које се користе у стоп-мотион анимацији, скулптури – што према речима кустосице Тонковић показује на слободу изражавња и посебности идеје.

(Фотографија: Фејсбук профил Дарјана Хардија)

Овом приликом вас позивамо на отварање изложбе у просторијама „Еђшег замка“ 22. октобра 2018. Године, али и да посетите изложбу „Сликом за-једно“ које ће бити изложена до краја октобра, после чега се сели у Зрењанин (21. новембра 2018. године) и у Сенту (5. децембра 2018. године).

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone