Око петнаест средњошколаца из шест националних заједница су овог викенда, 10. и 11. Новембра, у Новом Саду учествовали на дводневној радионици која се реализује у оквиру пројекта „Културно наслеђе кроз мој објектив“.

Пројекат реализује Завод за културу војвођанских Русина уз подршку Фондације Нови Сад 2021, Европска престоница културе, а његов циљ је да допринесе формирању властитог идентитета младих и изградњи сопственог културног наслеђа.

Истовремено овај пројекат ће настојати да изгради проактивни однос младих према институцијама културе кроз њихово учешће у културним садржајима и развоју будуће публике. Током трајања овог пројектат млади из влашке, чешке, буњевачке, српске русинске И ромске заједнице били су учесници социолошких радионица на тему идентитета у мултинационалној и мултикултурној средини као и креативних радионица које ће бити одржане 24. и 25. новембра, а на тему фотографије како би се кроз омилјени медиј младих, фотографију, подстакло њиховог креативног изражавања.

Пројекат ће се завршити организовањем изложбе фотографија које ће урадити припадници шест национаних заједница а изложба ће бити организована у Петровцу на Млави, Белој Цркви , Суботици И Новом Саду.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone