Кустос Нела Тонковић, уредница и селекторка поставе изложбе која се организује поводом означивања 10 година рада и постојања мањинских Завода за културу у Војводини „Сликом за-једно“, испред русинске заједнице изабрала је уметника Дарјана Хардија, како би на изложби представио своју уметност.

Дарјан Харди је рођен 4. јула 1994. године. Одрастао је у Руском Крстуру, а у уметничке воде упловио је већ за време средње школе, с обзиром на то да је завршио Средњу школу за дизајн „Богдан Шупут”, где је похађао смер дизајн ентеријера.

Основне студије је завршио 2017. године на Академији ликовних уметности и дизајна у Братислави (Словачка), где је студирао илустрацију у атељеу професора Душана Калаја. Један семестар је провео и на Академији ликовних уметности у Градњску (Пољска).

Од 2018. године је на мастер студијама на Академији ликовних уметности, архитектуре и дизајна у Прагу (Чешка), где изучава илустрацију у атељеу професора Јураја Хорвата.

Изложба „Сликом за-једно“ ће бити отворена 28. септембра 2018. Године у Савременох галерији у Суботици и тамо ће је посетиоци моћи видети до 2. октобра исте године, после чега ше постава сели у Нови Сад у просторије познатог „Еђшег дворца“.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone